Σκοπός και Στόχοι του Έργου

Το έργο SUSEDI στοχεύει να μετασχηματίσει τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χρησιμοποιώντας την Ολιστική Προσέγγιση Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τη βιωσιμότητα, ώστε να ενεργούν στους τρεις ρόλους:

Ανάπτυξη ευαισθητοποίησης για την βιωσιμότητα και κουλτούρα βιωσιμότητας στην κοινότητα

Παιδαγωγικό Ρόλο

Θεσμικά Όργανα

  • Να αναπτύξει ένα Συστημικό Πλαίσιο για την Ολιστική Προσέγγιση Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με πυλώνες (π.χ. τομείς εργασίας όπως ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΑ) και τομείς μέσα στους πυλώνες.
  • Να αναπτύξει και να πιστοποίηση (με ISO17024) την ικανότητα βιωσιμότητας του προσωπικού των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ηγέτες, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό) με βάση τις Πράσινες Δεξιότητες μέσω της χρήσης μιας Ανοιχτής Εκπαιδευτικής Πηγής και ενός ψηφιακού εργαλείου αξιολόγησης.
  • Να αναπτύξει ένα οδηγό «Χάρτη Πορείας για τον μετασχηματισμό των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ολιστικής Προσέγγισης στην βιωσιμότητα» που θα συμπεριλαμβάνουν βήματα για τον μετασχηματισμό και προτεινόμενες δραστηριότητες στους πυλώνες και τους τομείς του συστηματικού πλαισίου για τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ολιστικής Προσέγγισης στη βιωσιμότητα.
  • Να αναπτύξει και να πιστοποιήσει (με ISO17024) φορείς μετασχηματισμού οι οποίοι θα υποστηρίζουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά την διάρκεια του μετασχηματισμού τους σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ολιστικής Προσέγγισης σε βιωσιμότητα (και να ξανά αναπτύξουν μια ανοιχτή εκπαιδευτική πηγή για αυτούς).
  • Να αναπτύξει ένα εργαλείο αυτο-αξιολόγησης το οποίο θα χρησιμοποιείται από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για να αξιολογούν την παρούσα κατάσταση όσο αφορά την Ολιστική Προσέγγιση Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε βιωσιμότητα είτε μόνα τους είτε μέσω της υποστήριξης των φορέων μετασχηματισμού.
  • Να αναπτύξει ένα πρότυπο πιστοποίησης ευθυγραμμισμένο με το ISO για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για να πιστοποιούν τον μετασχηματισμό τους σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ολιστικής Προσέγγισης σε βιωσιμότητα σε τρία διαφορετικά επίπεδα: Ευαισθητοποίηση, Σε Δράση και Ολιστική Προσέγγιση Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε βιωσιμότητα.
  • Να μετασχηματίσει και να πιστοποιήσει τα ιδρύματα της κοινοπραξίας σε ένα από τα επίπεδα πιστοποίησης που αναπτύχθηκαν αναφορικά με την παρούσα κατάσταση τους.
  • Να αναπτύξει μια συμμαχία Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που υιοθετούν ή είναι στη διαδικασία μετασχηματισμού σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ολιστικής Προσέγγισης.
  • Να προωθήσει το πρόγραμμα πιστοποίησης σε άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εντός και εκτός των χωρών της κοινοπραξίας.